Orie’s olifantenslurf

Tijdens een verschroeiende crisis en een snikheet voorjaar zorgt het gladde ijs voor verkwikkende verkoeling. Met in het middelpunt van de belangstelling onze Twentse schaatsploeg Reggeborgh. Op 6 april werd bekend dat het Reggeborghcontract van Neerlands nieuwe ster topschaatsmannequin Jutta Leerdam niet zou worden verlengd. Ondanks een opvallende performance op de internationale schaatscatwalks afgelopen winter. Tegelijkertijd werd ook schaatsadonis, enfant terrible, en Leerdam’s ploegmaatje en vriendje Koen Verweij ‘na een goed opgepakte comeback’ aan de dijk gezet. De tandem zal een maatje te groot geweest zijn voor het Reggeborgh-fietsenrek, het blijft gissen naar de achtergronden van de breuk.

Succescoach Jac Orie
FOTO: WIKIPEDIA

De aanloop naar de climax volgde een goede week later. Na een succesvolle decennium lange samenwerking met Jumbo-coach Jac Orie zegde Kjeld Nuis zijn doorlopende arbeidsovereenkomst op en vertrok naar Reggeborgh. In oktober drie jaar bijtekenen, flexwet lange neus trekken en klaar. De chemie tussen Orie en zijn pupil was gesmolten als een ijsje in een peuterhand. De betrokken partijen deden er over de achtergronden het zwijgen toe. Nuis zocht bij Reggeborgh de komende drie jaar de snelheid op van collega ijshazen Dai Dai Ntab en Kai Verbij, zo heette het.

Nu is coach Orie ook niet vies van lange neuzen. Nederlandse schaatscoaches beschikken doorgaans over rancuneuze geheugens. Zoals de olifant uit de Roloreclame. De rekening werd als de wiedeweerga vereffend. ‘Bye bye!’, riep de beoogde Nuis-tandem Ntab en Verbij in koor en verruilde een week later Reggeborgh voor Jumbo. De klap van Jumbo Orie’s olifantenslurf zal in Rijssen gevoeld worden.

Smullen maar! Even ontsnappen aan een trieste, dagelijkse realiteit.

0 0 votes
Artikel waardering
Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments