Dumoulin op schema voor Catalonië

Tom Dumoulin ligt op schema om zijn rentree in het peloton te maken in de Ronde van Catalonië. De Spaanse ronde start op maandag 23 maart in Calella. Het zal de eerste wedstrijd voor de Maastrichtenaar zijn nadat hij op 14 juni vorig jaar door de opspelende knieblessure opgaf na de zesde rit van de Dauphiné. In de kleuren van zijn nieuwe team Jumbo-Visma zou Dumoulin dit jaar debuteren in de Ronde van Valencia. Vervolgens stond er een hoogtestage in Tenerife, de Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo gepland.

Door parasieten in zijn darmen was hij begin februari gedwongen om een antibioticakuur te volgen en kwam zijn hele wedstrijdschema in de war. De ploeg bevestigt nu dat de kuur heeft aangeslagen en dat hij na de behandeling geen last meer van zijn darmen heeft gekend. Dumoulin heeft de afgelopen veertien dagen weer goed kunnen trainen en zijn conditie opbouwen. Aangezien hij in de aanloop naar Valencia reeds wedstrijdklaar was, is het reëel om te veronderstellen dat hij in goede conditie van start kan gaan in Catalonië. Vervolgens zal hij nog het Baskenland rijden ter voorbereiding op de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Ook Steven Kruijswijk maakt zijn rentree in Catalonië nadat hij door een knieblessure enige achterstand opliep.

Tom Dumoulin heeft de laatste 14 dagen zonder last van zijn darmen kunnen trainen. Hij lijkt geen last meer te hebben van de parasieten en ploeg bevestigt dat rentree in Catalonië haalbaar is.
FOTO: RAYMOND KERCKHOFFS

Voor Dumoulin is het belangrijk om nu geen tegenslagen meer op te lopen. De parasieten in zijn darmen waren geen ernstige blessure, maar mentaal was het een zware tegenvaller dat hij na zijn mislukte seizoen 2019 nu opnieuw niet volgens de planning een rugnummer kon opspelden. De nieuwe weg is niet zijn ideale route richting de heuvelklassiekers. Al zou hij met Catalonië en het Baskenland in de benen genoeg wedstrijdhardheid moeten hebben om in de klassiekers een rol van betekenis te kunnen spelen.

De Limburger is echter voorzichtig in zijn verwachtingen. Hij wil eerst weer eens kijken waar hij na de hardnekkige knieblessure, die hem maandenlang sinds de val in de vierde rit van de Giro d’Italia bezig hield, in het peloton staat. Verder heeft hij de Amstel Gold Race niet meer sinds 2016 gereden en in de Waalse Pijl stond hij zelfs sinds 2014 niet meer aan de start.

0 0 votes
Artikel waardering
Abonneren
Abonneren op
guest
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments
Adri
Adri
27-02-2020 14:46

Benieuwd naar zijn eetpatroon, was ten h hoogste verbaasd toen onze maraton zwemmer zijn lunches met louter pizza’s vulde. Zijn bermincident leek louter het gevolg van misschien te veel/laat voor de koers toen er vanuit de start direct geklommen moest worden waardoor te weinig bloed voor een normale spijsvertering in de weg stond. Misschien stof voor een mooi artikel net als de ketonen kwestie waar ie zich lijkt van te distanciëren omdat schade op lange termijn op de loer ligt; wij maakten ze zelf aan door monstertochten op normaal voedsel en redelijk zuivel, yoghurt, karnemelk maar vooral veel fruit waardoor… Lees meer »