Parkhotel Valkenburg heeft meer body

Hééél stiekem wordt er bij de vrouwenploeg van Parkhotel Valkenburg de komende maanden naar de absolute wereldtop gekeken. In het hotel van Jos van de Mortel is het team 2020, precies op het tijdstip van de finale van de WK veldrijden, gepresenteerd. Werd er twaalf maanden geleden vooral gehoopt dat de vrouwenploeg de aansluiting met ‘s werelds besten kon maken, vooral dankzij de prestaties van Lorena Wiebes en Demi Vollering ligt de lat voor het komende seizoen beduidend hoger.

Waar Nederlands kampioene Wiebes in eerste instantie dreigde om een half jaar te gaan kickboksen is er door tussenkomst van Van de Mortel de gentlemen’s deal afgedwongen dat zij nu tot 1 juni de kleuren van Parkhotel Valkenburg blijft verdedigen. Tijdens het laatste trainingskamp bleek dat de gelederen weer gesloten zijn en dat iedereen de troubles van de afgelopen winter aan de kant heeft gezet om dit voorjaar goed te presteren. Al zal het belangrijk zijn dat Wiebes goed uit de startblokken komt, want bij het uitblijven van prestaties van de rood-wit-blauwe trui draagster zullen de onderhuidse spanningen zeker weer een voedingsbodem krijgen.

Vrouwenploeg van Parkhotel Valkenburg tijdens presentatie. FOTO: RAYMOND KERCKHOFFS

Per 1 juni stapt Wiebes over naar een WorldTour-team. Er is serieuze interesse van o.a. CCC, Movistar en Trek-Segafredo, maar de belangrijkste gegadigde lijkt Team Sunweb. In Calpe werd Wiebes deze winter al gesignaleerd in hetzelfde hotel als het Sunweb-team. Volgens de betrokkenen is er nog geen keuze gemaakt, maar weet Wiebes wel al wat ze wil.

Tijdens het afgelopen trainingskamp van Parkhotel Valkenburg zag coach Marieke van Wanroij in ieder geval dat de ploeg veel meer body en inhoud heeft gekregen. Het frisse, jonge en onbevangen karakter dat het team tot dusver symboliseerde, is na het sterke seizoen 2019 veranderd in een team waarvan prestaties geeist moeten worden. Daarom is ook de komst van bijvoorbeeld de 31-jarige Duitse Romy Kasper een belangrijke ontwikkeling. Wil je aan de top blijven presteren, dan is ervaring noodzakelijk. Het bevestigen van prestaties is immers moeilijker dan aan de top geraken.

0 0 votes
Artikel waardering
Abonneren
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments